Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Njegova ostavka je zamisliva'

Bečki nadbiskup: Moguće je povlačenje papa Franje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schönborn smatra da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve, pape Franje s te funkcije.

On je u intervjuu za bečki list "Österreich", rekao da je "zamisliva ostavka pape Franje", dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave Pape.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

Schönborn je podsetio da je papa Franjo star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

"To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže što misli. Papa Franjo je izneo mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt XVI", podsjetio je on.

Papa iznenadio beskućnike u Sikstinskoj kapeli: 'Ovo je i vaš dom'

Prema njegovim riječima, povlačenje Pape je u tom smislu moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželjeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ipak dodaje, treba imati i razumjevanja ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franjo, prema njegovim rečima, je "ogroman poklon", te ga uspoređuje sa papom Ivanom XXIII, koji je prije pola stoljeća unio novitete u crkvu.

"On je osveženje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije kompliciran i živi život okrenut siromašnima i napaćenima", smatra Schönborn.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene