Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo u Leskovcu

Beba od smrti spasila 50 stanara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plač 14-mjesečnog Aleksandra Mijajilovića spasio je preksinoć njegove roditelje i 50 stanara zapaljene zgrade u Azbestnom naselju u Leskovcu. Beba je zbog gustog dima počela plakati i gušiti se, a time je probudila roditelje koji su potom alarmirali susjede. Svi stanari su u zadnji čas istrčali iz trokatnice koja je ubrzo izgorela do temelja, piše Press.

Pretpostavlja se da je požar izbio u noći na ponedeljak, oko 2:30, u jednom od stanova na drugom katu, najvjerojatnije zbog upaljene grijalice. Vatra se brzo proširila na trokatnicu od azbesta s ukupno devet stanova. Većina stanara je u tom trenutku je spavala, a Zoricu Mijajilović probudila je njezina 14-mjesečna beba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

'Čula sam Aleksandra kako plače. Osjetila sam dim i vidjela da mi se beba guši. Uzela sam ga u naručje i probudila muža. Dim je bio sve gušći, jedva smo disali. Istrčali smo iz stana i počeli očajnički lupati od vrata do vrata i buditi susjede. Nekako smo uspjeli izaći u dvorište i onda se moj suprug vratio pomoći susjedima da izađu. Na sreću nitko nije stradao, no sve što smo imali je izgorjelo je', kroz suze je ispričala Zorica.

23-godišnji stanar Goran Perović skočio je s trećeg kata jer od dima i vatre nije mogao sići stepenicama. 'Slomio je ruku iozlijedio kralježnicu, no liječnici kažu da će biti dobro', kazao je njegov otac.

Trokatnica u Radničkom naselju sagrađena je od azbestnih panela i ploča iverice koje su lako zapaljive. Šef vatrogasne  ekipe Saša Jovanović rekao je kako je požar prijetio proširenjem i na susjednu zgradu koja je sagrađena od istog materijala. 'Brzo smo reagirali. Iz 18 stanova u dvije zgrade evakuirano je više od 100 stanara. Kada smo bili sigurni da su svi izašli van krenuli smo u bitku spašavanja zgrade koja se nalazi uz zgradu u kojoj je izbio požar', kazao je vatrogasac. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene