Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove sumnje

Beba koju je rodila Natascha Kampush zakopana u dvorištu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzo nakon izražavanja sumnje austrijskih političara da je Natascha Kampusch rodila dijete otmičaru tijekom osmogodišnjeg zatočeništva, ubrzo je objavljeno i da je moguće da je dijete zakopano u dvorištu.

Austrijanka oteta kad je imala deset godina na putu u školi u Beču 1998 godine, otmičaru je pobjegla 2006. Od tada se često pojavljuje u medijima s pričama o razdoblju otmice. Nikada nije uspjela izbjeći kontroverze, a danas političari traže otvaranje nove istrage o njezinom slučaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Otežava joj se svakodnevica Kampusch: 'Ne znam koliko ću dugo to moći izdržati'

Vođa opozicije Heinz Strache iz Freedom Party rekao je da je policija ignorirala dokaze o rođenju bebe za koju neki tvrde da je zakopana u vrtu otmičara u Strasshofu, 25 kilometara udaljenom od Beča.

>> 'Postoje jake indicije da je Natascha Kampusch otmičaru rodila dijete'

On tvrdi da je policija u suradnji s nositeljima vlasti i socijalnom službom prikrila rođenje i smrt djeteta. Svjedok koji bi to i mogao potvrditi, otmičar Priklopil počinio je samoubojstvo nekoliko sati nakon što je Kampusch pobjegla.
Osim Strachea, koji tvrdi da s ovim podatkom izlazi u javnost nakon što je imao uvid u dokumente istrage, otvaranje nove istrage zatražili je i austrijska Zelena stranka.

Tijekom istrage zabilježeno je da je u podrumu gdje je bila zatočena Kampusch, pronađena kovrča kose te knjiga o rođenju i odgoju djeteta. Također, navedeno je da su psi trenirani za pronalazak ljudskog tijela 'pronašli nešto', ali da je to bilo trulo drvo te je odbačeno bez detaljnog pregledavanja.
Političari tvrde da je nemoguće da je pas istreniran da pronalazi ljudska tijela, toliku pažnju posvetio 'trulom drvetu'.

Što se dogodilo s djetetom, gdje je ono sada, pitaju političari. Također navode kako je Kampusch liječnika pitala: koliko se dugo nakon trudnoće može dokazati da je netko bio trudan?
Iako je otmičaru pobjegla još prije pet godina, Natasha Kampusch još uvijek odgovara na pitanja o svom zatočeništvu, uskoro možda i na sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene