455600
455600
455600
455600
455600

ASAD NE NAMJERAVA ODSTUPITI Sirijski predsjednik najavio da će vladati najmanje do 2021.

  • , 02.11.2016., 10:37
  • Autor:
  • komentara

"Ja sam na svim naslovnicama, zločest predsjednik, zločest dečko koji ubija dobre dečke", rekao je Asad. "Znate da je to spin. Pravi razlog je svrgavanje vlade koja ne odgovara američkim kriterijima", ocijenio je.

 
 
 
 
Bašar al-Asad (foto: AFP)
Bašar al-Asad (foto: AFP)

Bašar al-Asad očekuje da će vladati Sirijom najmanje do 2021., unatoč građanskom ratu koji razara njegovu zemlju. Sirijski predsjednik rekao je to u razgovoru sa stranim novinarima u Damasku.

U razgovoru objavljenom u utorak u New York Timesu, Asad je isključio bilo kakve političke promjene prije vojnog rješenja sukoba i istaknuo da će ostati na dužnosti najmanje do kraja svog trećeg sedmogodišnjeg mandata 2021.

Asad je "zračio samouvjerenošću i otvorenošću" u razgovoru u kojem je optužio SAD da stoji iza rata i aktivno podupire Islamsku državu te ostale terorističke skupine.

"Ja sam na svim naslovnicama, zločest predsjednik, zločest dečko koji ubija dobre dečke", rekao je Asad. "Znate da je to spin. Pravi razlog je svrgavanje vlade koja ne odgovara američkim kriterijima", ocijenio je. Ipak, ističe da je spreman na dijalog, čak i sa SAD-om. "No to ne znači odustajanje od svog suvereniteta i pretvaranje Sirije u banana-državu", rekao je.

Unatoč golemom međunarodnom pritisku, Asad vjeruje da će ostati na vlasti zahvaljujući potpori lokalnog stanovništva.

Rekao je da veliku podršku dobiva od ljudi koji se ne slažu s njegovom i politikom vladajuće stranke Baath, ali se boje alternativne ekstremističke vlasti i kolapsa zemlje. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se