Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKE OPTUŽBE

ASAD NE NAMJERAVA ODSTUPITI Sirijski predsjednik najavio da će vladati najmanje do 2021.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ja sam na svim naslovnicama, zločest predsjednik, zločest dečko koji ubija dobre dečke", rekao je Asad. "Znate da je to spin. Pravi razlog je svrgavanje vlade koja ne odgovara američkim kriterijima", ocijenio je.

Bašar al-Asad očekuje da će vladati Sirijom najmanje do 2021., unatoč građanskom ratu koji razara njegovu zemlju. Sirijski predsjednik rekao je to u razgovoru sa stranim novinarima u Damasku.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

U razgovoru objavljenom u utorak u New York Timesu, Asad je isključio bilo kakve političke promjene prije vojnog rješenja sukoba i istaknuo da će ostati na dužnosti najmanje do kraja svog trećeg sedmogodišnjeg mandata 2021.

Asad je "zračio samouvjerenošću i otvorenošću" u razgovoru u kojem je optužio SAD da stoji iza rata i aktivno podupire Islamsku državu te ostale terorističke skupine.

"Ja sam na svim naslovnicama, zločest predsjednik, zločest dečko koji ubija dobre dečke", rekao je Asad. "Znate da je to spin. Pravi razlog je svrgavanje vlade koja ne odgovara američkim kriterijima", ocijenio je. Ipak, ističe da je spreman na dijalog, čak i sa SAD-om. "No to ne znači odustajanje od svog suvereniteta i pretvaranje Sirije u banana-državu", rekao je.

Unatoč golemom međunarodnom pritisku, Asad vjeruje da će ostati na vlasti zahvaljujući potpori lokalnog stanovništva.

Rekao je da veliku podršku dobiva od ljudi koji se ne slažu s njegovom i politikom vladajuće stranke Baath, ali se boje alternativne ekstremističke vlasti i kolapsa zemlje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene