Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede 'packe'

Barroso će s Nikolićem razgovarati o Srebrenici...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stav Europske unije je da se u Srebrenici dogodio genocid i ta tema će se naći na dnevnom redu susreta predsjednika EK Jose Manuela Barrosa s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

'Europska unija ima jasan stav i odlučno odbacuje sve pokušaje prekrajanja povijesti', rekla je Pie Ahrenkilde Hansen, Barrosova glasnogovornica, komentirajući nedavnu Nikolićevu izjavu kako u Srebrenici nije bilo genocida.

Pročitajte i ovo Srebrenica - 3 28. obljetnica genocida Tuga zbog Srebrenice: "Nećemo oprostiti onima koji i danas pravdaju ubojice" Obitelji obilaze posmrtne ostatke žrtava - 6 28 godina kasnije FOTO Godišnjica je pokolja u Srebrenici: "Jedna od najtamnijih stranica europske povijesti"

Podsjetila je kako je u Srebrenici počinjen 'genocid i zločin protiv čovječnosti' i to je potvrđeno presudama Haaškog tribunala i međunarodnog suda pravde.

>> Nikolić opet šokira: U Srebrenici nije bilo genocida!

'Spremni smo to ponoviti kad god to bude bilo potrebno', rekla je Pia Ahrenkilde Hansen. Nikolić i Barroso sastat će se u Bruxellesu 14. lipnja. (I.D. / Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene