Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračun do Božića

Barroso: Izbori u Italiji ne smiju zaustaviti reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijevremeni izbori u Italiji ne smiju dovesti u pitanje plan gospodarskih reformi premijera Marija Montija jer rizik od financijske krize još uvijek postoji, izjavio je u intervjuu u nedjelju čelnik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

'Idući izbori ne smiju poslužiti kao izgovor za dovođenje u sumnju nužnosti tih mjera', rekao je Barroso za poslovni dnevnik Il Sole 24 Ore u intervjuu objavljenom dan nakon što je Monti najavio da će podnijeti ostavku. 'Relativno smirenje na tržištima ne znači da smo izašli iz krize', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika

>> Berlusconi prijeti uskraćivanjem povjerenja Montiju

Monti je najavio u subotu da će podnijeti ostavku nakon usvajanja proračuna za 2013. godinu. Iznenađujuća najava došla je samo dva dana nakon što je stranka Silvija Berlusconija povukla parlamentarnu potporu Montijevoj vladi te nekoliko sati nakon što je Berlusconi izjavio da će se natjecati za premijera.

Parlament namjerava usvojiti proračun do Božića tako da će Montijeva ostavka vjerojatno pomaknuti izbore, koji su bili predviđeni u prvoj polovici 2013., na veljaču. Izbori se moraju održati u roku od 70 dana nakon raspuštanja parlamenta. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene