Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebamo novi Ugovor'

Barroso: EU treba postati federacija nacionalnih država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU treba se pretvoriti u federaciju nacionalnih država, a za to će biti potreban novi ugovor, izjavio je Jose Manuel Barroso.

'Moramo krenuti prema federaciji nacionalnih država. To je naš politički horizont', rekao je predsjednik Europske komisije  Barroso u govoru o stanju Unije pred zastupnicima Europskog parlamenta u Strasbourgu. Barroso je dodao da to ne znači uspostavu 'superdržave', nego 'demokratsku federaciju nacionalnih država', koja će biti u interesu država članica, a ne protiv njih.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Slika nije dostupna rast cijena energenata Europska komisija predložila plan o smanjenju ovisnosti o ruskom plinu, Putinu se ovo neće svidjeti: "Moramo djelovati sada..."

>> Barosso: Grčka mora otići iz eurozone ukoliko se neće držati mjera štednje

'Za stvaranje takve federacije potreban nam je novi ugovor', rekao je Barroso, dodajući da je ekonomsku i monetarnu uniju moguće produbiti u okviru postojećeg ugovora, ali kasnije će trebati mijenjati ugovor.

Barroso je najavio da će Komisija predstaviti prijedlog za promjenu ugovora prije izbora za Europski parlament 2014. godine.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene