Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan grad?

Putujete? Razmislite još jednom: SAD upozorio turiste na opasnost od terorističkih napada tijekom blagdana

Barcelona (Foto: AFP)
Barcelona (Foto: AFP) Foto: Afp
Američka vlada upozorila je svoje državljane na opasnost od terorističkih napada u Španjolskoj tijekom blagdana.

Američka vlada je putem Twittera izdala upozorenje turistima koji planiraju putovanje u Španjolsku i katalonski grad Barcelonu o povećanoj opasnosti od terorističkih napada u toj zemlji. Kako piše u upozorenju, opasnost je povećana tijekom blagdana Božića i Nove godine.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Ilustracija U Siriji Ubijen osnivač Al-Nusre: Najprije ga je pozdravio, a onda...

State Department je objavio upozorenje za sve turiste navodeći da bi trebali biti posebno oprezni u kretanju vozilima, uključujući autobuse jer "teroristi mogu napasti i bez upozorenja".

Mete terorista bi, prema upozorenju američke vlade, mogle biti "turističke lokacije, javni projevozi i druga mjesta okupljanja turista".

Turistima koji planiraju put u Španjolsku u vrijeme blagdana se savjetuje da "ponovno razmisle o putovanju". Barcelona je već bila meta napada terorista u kolovozu prošle godine kad je poginulo 16 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene