Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iznesite dokaze'

Obama zanijekao upletenost SAD-a u pokušaj vojnog udara u Turskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama rekao je u petak da SAD snažno podupire demokratski izabranu tursku vladu, ali da svaki zahtjev za izručenjem turskog klerika optuženog za upletenost u prošlotjedni pokušaj vojnog udara mora ići redovitim kanalima, te da SAD nije upleten u pokušaj puča.

Obama je govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka s meksičkim predsjendikom Enriqueom Pena Nietom naveo da je rekao turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu u telefonskom razgovorupočetkom ovog tjedna da SAD nije imao nikakvih prijašnjih saznanja o vojnom udaru.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna''

"Svako izvješće o tome da smo imali prijašnjih saznanja o pokušaju udara, da postoji bilo kakva upletenost SAD-a u to, da postoji bilo što osim potpune potpore turskoj demokraciji - u potpunosti lažno, nedvojbeno je lažno", naglasio je Obama upozoravajući da takve glasine prijete savezu i partnerstvu između SAD-a i Turske.

On je naveo da je također rekao Erdoganu da njegova vlada mora iznijeti dokaze o navodnoj upletenosti klerika Fetullaha Gulena u pokušaj udara i zatim će ministarstvo pravosuđa razmotriti zahtjev za njegovim izručenjem, poput svih ostalih zahtjeva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene