Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na neodređeno

Proračunska blokada: Obama odgodio put u Maleziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama odgodio je putovanje u Maleziju na neodređeno vrijeme zbog blokade saveznog proračuna.

Obama je trebao posjetiti Maleziju 11. listopada, u okviru putovanja po jugoistočnoj Aziji tijekom kojega je trebao sudjelovati na summitu APEC-a (zemlje azijsko-pacifičke gospodarske suradnje) koji u ponedjeljak počinje na indonezijskom otoku Baliju.

Indonezijske vlasti i organizatori APEC-a nisu bili dostupni kako bi odgovorili na novinarsko pitanje hoće li se i taj dio puta odgoditi ili otkazati. Bijela kuća nije izvijestila ni o kakvim izmjenama u predsjednikovu programu putovanja.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj

>> Obama za zastoj okrivio republikance i njihov 'ideološki rat'

Filipinska vlada pak nije htjela komentirati eventualno otkazivanje Obamina posjeta Manili. 'Barack Obama je odgodio svoj posjet Maleziji koji ondašnja javnost s nestrpljenjem očekuje, zbog blokade američke uprave, rekao je u srijedu malezijski premijer Najib Razak', a prenosi agencija Bernama.

Glasnogovornik Najibova ureda potvrdio je informaciju, bez drugih potankosti. Najib je, kako prenosi mrežna stranica Malaysian Insider rekao da mu je 'Obama priznao da je razočaran što ne može posjetiti Maleziju kao što je bio planirao'. 'No američki državni tajnik John Kerry dolazi', dodao je premijer.

Proračunska blokada u SAD-u je vrhunac 33-mjesečnog sukoba demokrata i republikanaca zbog proračuna. Potonji već mjesecima odbijaju prihvatiti proračun zbog protivljenja Obaminoj reformi zdravstvenog osiguranja, koja je temeljni kamen predsjednikova socijalnog programa koji uživa svesrdnu potporu demokrata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene