Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo o marihuani

Obama iznenadio porukom mladima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama ima jasnu poruku o političkim prioritetima mladih: više se brinite o klimatskim promjenama, a manje o legalizaciji marihuane.

Barack Obama, koji je priznao da je pušio marihuanu u srednjoj školi, 'ohladio' je novinara Vice Newsa koji mu je sugerirao da će mladi ljudi legalizaciju marihuane vjerojatno smatrati najvažnijom stvari u Obaminu predsjedničkom nasljeđu.

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

"Mladi: razumijem da vam je to važno, ali trebali biste misliti o klimatskim promjenama, ekonomiji i radnim mjestima, ratu i miru, a negdje pri dnu trebalo bi biti pitanje marihuane", rekao je Obama u intervjuu.

Obama podupire dekriminalizaciju marihuane, ali ne i njezinu legalizaciju. Pozvao je na reformu kaznenog sustava jer nesrazmjerno optužuje afroamerikance za nenasilne prekršaje poput posjedovanja marihuane.

'Ja sam prošlost. Zvijezda je Hillary!'

Obamina administracija nije reagirala kada su pojedine države poput Colorada, Washingtona i Aljaske dopustile rekreacijsku uporabu marihuane iako je mogla nametnuti zabranu na saveznoj razini.

"Možemo napredovati u dekriminalizaciji marihuane. Ako je u nekom trenutku dovoljan broj država dekriminalizira i Kongres bi to mogao učiniti", rekao je američki predsjednik. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene