Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebna suradnja

'Bankarska kriza u Španjolskoj mora se rješiti što prije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Euroskupine Luksemburžanin Jean-Claude Juncker pozvao je na brzo rješavanje španjolske bankarske krize, dok se Madridu savjetuje sa svih strana da zatraži pomoć.

U razgovoru u petak navečer na njemačkom radiju DeutschlandradioKultur, Juncker je kazao da 'rješenje treba pronaći brzo'. Usporedo je inzistirao na činjenici da španjolska situacija nije usporediva s onom u Grčkoj, hvaleći napore Madrida za oporavak javnih troškova.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj''

>> Španjolska na koljenima: Svi hrle u pučke kuhinje

U razgovoru za njemački regionalni dnevnik Ruhr Nachrichten koji izlazi u subotu, njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble ponovio je da je na Španjolskoj da odluči traži li financijsku pomoć svojih europskih partnera. 'Na Španjolskoj je da odluči što je najbolje napraviti', kazao je on.

U intervjuu njemačkom dnevniku Sueddeutsche Zeitung od subote, glavna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde pozvala je na tješnju suradnju europskih zemalja radi rješavanja krize u eurozoni. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene