Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banja Luka: Poziv Dodiku da proglasi neovisnost RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik nevladine organizacije Srpski narodni pokret (SNP) "Izbor je naš" Dane Čamković u srijedu je otvorenim pismom pozvao premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da organizira donošenje deklaracije o proglašenju neovisnosti Republike Srpske.

"Tražimo od Vas da kao vođa političke stranke (Savez nezavisnih socijaldemokrata) koja ima skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske osigurate donošenje deklaracije o proglašenju neovisnosti Republike Srpske i zatražite njezino međunarodno priznanje", navodi se u otvorenom pismu poslanom Dodiku.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Slika nije dostupna Dodik u Hercegovini: 'Republika Srpska ne ide u avanturističko odcjepljenje'

U pismu se upozorava Dodika da će, ne učini li to, Srpski narodni pokret stvarati političko ozračje u kojem će novi političari "biti sluge narodu i ispunjavati njegovu volju".

Taj je zahtjev Dodiku upućen uoči sutrašnjeg zasjedanja Skupštine RS na kojoj će se razmatrati stanje u tom entitetu nakon proglašenja neovisnosti Kosova. Oporbene stranke, Srpska demokratska i Radikalna najavile su da će iznijeti zahtjev za odcjepljenjem RS od BiH.

Dodikova stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u utorak je kritizirala takve zahtjeve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene