Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banja Luka: Jačanje odnosa RS i Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici parlamenata Srbije i Republike Srpske, Oliver Dulić i Igor Radojičić su u Banjoj Luci potpisali sporazum o parlamentarnoj suradnji što je, kako su rekli, nastavak provedbe sporazuma o posebnim odnosima srbijanske države i bosanskohercegovačkog entiteta, te najavili jačanje odnosa.

Dulić i srbijanski predsjednik Boris Tadić doputovali su u Banju Luku kako bi sudjelovali u obilježavanju Dana RS.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Tadić je tom prigodom rekao da će se nastaviti s jačanjem
međusobnih odnosa, posebice na gospodarskom planu.

'Ima još puno posla koji nismo završili. Puno toga trebamo
ostvariti u gospodarstvu u budućnosti', kazao je Tadić dodajući da će prvi korak biti 'integracija dviju elektroprivreda'.

Tadić je naglasio da se sve to poduzima radi 'kvalitetne regionalne suradnje'.

Premijer RS Milorad Dodik je kazao da će nastaviti s politikom jačanja entiteta za što će koristiti i sporazum o posebnim odnosima s Beogradom.

'U svemu tome očekujemo i posebnu pomoć od Srbije', izjavio je Dodik te dodao da će vlasti RS sa svoje strane poduzeti sve što mogu ne bi li istodobno pridonijeli poboljšanju stanja u Srbiji.

Predsjednik Narodne skupštine RS Radojičić izjavio je novinarima da je potpisani sporazum temelj za daljnju suradnju u cijeloj regiji i da je otvoren za sve koji žele surađivati s parlamentima RS odnosno Srbije.

Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić kazao je da je iznimno važno da Srbija i RS podijele iskustva u procesu europskih integracija te naglasio da je potpisani sporazum 'model suradnje parlamenata u regiji'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene