Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ima dovoljno posla'

ŽESTOKO NAPALA LJUDE KOJI BJEŽE IZ BIJEDE - Nazvala ih 'mentalnim bolesnicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bangladeška premijerka Hasina Šeik u nedjelju je žestoko napala migrante koji bježe iz bangladeške bijede, a brojni među njima pritom izgube živote, nazvavši ih "mentalnih bolesnicima" i optuživši ih da su svojim postupcima okaljali ugled svoje zemlje.

"Ovdje ima dovoljno posla za njih, no unatoč tomu oni odlaze iz zemlje na katastrofalan način", rekla je Hasina Šeik u svojoj prvoj izjavi o krizi s kojom se u jugoistočnoj Aziji suočavaju migranti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Filmska scena u Novoj Gradiški Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke, obojica bjegunaca uhvaćena Ilustracija Tri osobe ozlijeđene Muškarac koji je prevozio migrante pokušao pobjeći policiji: Zabio se u stup, a onda i u policijski automobil

Nazvavši ih "mentalnim bolesnicima" jer odlaze iz zemlje u potrazi za poslom, premijerka je kazala kako bi im život bio bolji u Bengladešu. "Oni štete ugledu Bangladeša na međunarodnoj sceni", kazala je, pozvavši vlasti da zaustave odljev migranata i da poduzmu odgovarajuće mjere protiv krijumčara ljudima.

"Treba kažnjavati krijumčare, ali i one koji ilegalno napuštaju zemlju. Morat ćemo provesti kampanju.... kako bismo spriječili migrante da novac daju krijumčarima da ih odvedu iz zemlje na ilegalan način", rekla je pred visokim dužnosnicima ministarstva rada i zapošljavanja.

Ovi mladići ispričali su svaki detalj onoga što se događalo kada je više od 800 ljudi izgubilo život

Po podacima UN-a, tisuće migranata iz Mianmara i Bangladeša su trenutačno u velikoj opasnosti na plovilima u Bengalskom zaljevu jer se približava monsun. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene