Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz UN-a

'Nosim poruku nade i hitnosti! Mogućnosti djelovanja se smanjuju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ban Ki-moon otvorio je međunarodne pregovore o borbi protiv klimatskog zagrijavanja.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon je ocijenio u utorak u Limi da 'još postoje izgledi' da se zagrijavanje planeta ograniči na manje od dva stupnja Celzija, ali da vrijeme pritišće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog presude Šešelju DUBOKO RAZOČARANA Predjednica Grabar Kitarović uputila pismo glavnom tajniku UN-a Slika nije dostupna Objava WikiLeaksa TAJNI DOKUMENTI Kako su špijunirani svjetski vođe na privatnim sastancima

'Još postoje izgledi da ostanemo ispod praga od dva stupnja Celzija, ali mogućnosti djelovanja se smanjuju', rekao je Ban na otvaranju međunarodnih pregovora o borbi protiv klimatskog zagrijavanja na ministarskoj razini, ocijenivši da sve zemlje trebaju sudjelovati u rješenju.

'Nosim poruku nade i hitnosti', rekao je Ban Ki-moon i dodao da se vlade odazivaju neočekivano i naveo primjer nedavnog sporazuma o emisijama plina s učinkom staklenika između SAD i Kine, obveze Europske unije do 2030. i prije nekoliko dana najavljen plan Njemačke da prestane koristiti ugljen, enegiju koja najviše zagađuje.

Alarmantno: 'Trgovanje djecom u porastu'

Dodao je da je jako zabrinut što 'sadašnja akcija nije na visini zajedničkih odgovornosti', te da u Limi trebaju sastaviti plan teksta sporazuma za 2015. godinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene