Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turneja po regiji

Ban Ki-Moon u dvodnevnom posjetu Crnoj Gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon dva će dana u sklopu svojeg prvog posjeta jugoistočnoj Europi provesti u Crnoj Gori, gdje će se sastati sa najvišim državnim dužnosnicima.

Prvog dana posjeta, glavni tajnik UN razgovarat će na Cetinju s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, a s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Nebojšom Kaluđerovićem obići će gradilište eko-zgrade UN u Podgorici.

Budu li to dopustile vremenske prilike, Ban će u ponedjeljak obići Kotor, nakon čega će se sastati s crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

>> Glavni tajnik UN-a: Vukovar je najveće poprište ratnih zločina u Hrvatskoj

Crnogorska vlada u priopćenju ističe da su suradnja s UN i multilateralizam prioriteti crnogorske vanjske politike. Predsjednik Filip Vujanović izrazio je veliko poštovanje Glavnom tajniku UN zbog njegove odluke da među države koje će posjetiti tijekom ove turneje uvrsti i Crnu Goru.

'To doživljavam kao veliko priznanje Crnoj Gori, kao ocjenu da je Crna Gora pokazala da kao članica Ujedinjenih naroda predstavlja pouzdanog partnera u svim procesima koje UN smatra svojim trajnim interesom', rekao je Vujanović. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene