Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Belgiji

Bacio Molotovljev koktel u džamiju, ubijen imam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na šijitsku džamiju u briselskom predgrađu Anderlecht, ubijen je imam, a jedna je osoba ozlijeđena.

BBC prenosi lokalne medije, koji javljaju da je muškarac s torbom ušetao u džamiju te bacio Molotovljev koktel. Napadač je nedugo nakon napada uhvaćen na mjestu zločina i uhićen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blokiran centar grada RAZINA UZBUNE NA NAJVIŠOJ MOGUĆOJ RAZINI 'Pozivamo sve da ostanu mirni i slijede upute policije' Slika nije dostupna Komentar na situaciju u Bruxellesu 'TO JE JEDNA VRLO SLOŽENA PRIČA' Zašto je baš Belgija postala tako 'propusna' za teroriste?

>> Umrla i peta žrtva belgijskog krvnika

U napadu je ubijen 47-godišnji imam, koji se ugušio od udisanja dima, pokušavajući ugasiti požar. Napad se dogodio u vrijeme čekanja početka molitve. 'Desetak vjernika čekalo je da počne molitva, kad je netko ušetao s torbom', rekao je za RBTF očevidac Azzedine Laghmish.

'U toj torbi bio je kanister pun benzina, koji je bacio u središte dvorane za molitvu', dodao je Laghmish. 'Vatra se počela brzo širiti. Imam je pokušao ugasiti požar no ostao je zarobljen u prostoriji', rekao je Laghmish.

Nekoliko desetaka građana okupilo se oko džamije. Belgijska ministrica unutarnjih poslova Joelle Milquet rekla je kako je 'vrlo šokirana događajem'. Ipak, počinitelj je uhvaćen. 'Sumnjivac je uhićen na mjestu događaja', rekla je za AFP Marie Verbeke, glasnogovornica policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene