Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova infrastrukture

Azijska banka odobrila dvije milijarde dolara pomoći Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azijska banka za razvoj (ADB) objavila je u četvrtak da će Pakistanu dodijeliti dvije milijarde američkih dolara pomoći za obnovu infrastrukture uništene nezapamćenim poplavama.

Novac će biti isplaćen kroz dvije godine, na osnovi utvrđene štete. Nije poznato je li riječ o zajmovima ili kombinaciji zajmova i bespovratnih sredstava. 'Očito je da je katastrofa, koliko ljudi pamte, poput nijedne druge pa i naš odgovor mora biti bez presedana, u skladu s potrebama i brz', kaže se u priopćenju ADB-a.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

ADB je Pakistanu već odobrio tri milijuna dolara bespovratne pomoći iz svojeg Azijsko-pacifičkog fonda za pomoć u katastrofama. ADB će također osnovati i nadzirati poseban fond za obnovu nakon poplava koji će prikupljati pomoć za Pakistan.

UN je od međunarodne zajednice zatražio 460 milijuna dolara pomoći za Pakistan. Donatori su do sada obećali 50 posto tog iznosa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene