Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Azerbajdžan za oružani sukob optužuje Armeniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azerbajdžan je, nakon oružanog sukoba u kojem je prema njihovim izjavama ubijeno 15 vojnika, optužio Armeniju da smišljeno potiče nemir u odmetnutoj regiji Nagorno-Karabah.

Azerbajdžansko ministarstvo obrane je reklo da je ubijeno 12 pripadnika armenskih snaga i tri azerbajdžanska vojnika u sukobima do kojih je došlo u utorak u spornoj enklavi koju su devedesetih od Azerbajdžana otele proarmenske snage.

Pročitajte i ovo Ilustracija Epicentar u jezeru Jak potres pogodio Azerbajdžan Slika nije dostupna Gruzija: Traju 'žestoke borbe' u Južnoj Osetiji

Broj od 15 poginulih posljednji sukob čini najgorim posljednjih godina između muslimanskog Azerbajdžana i kršćanske Armenije koji su tehnički još uvijek u međusobnom ratu.

Armenija je nestabilna od subote kada je predsjednik Robert Kocharyan uveo izvanredno stanje nakon masovnih prosvjeda zbog prošlomjesečnih predsjedničkih izbora za koje oporba tvrdi da su namješteni.

'Armenska je strana pribjegla provokacijama na bojišnici nastojeći preusmjeriti pozornost međunarodne zajednice i vlastitih građana s unutarnjih napetosti na vanjskog neprijatelja', rekao je Khazar Ibrahim, glasnogovornik azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova.

'Azerbajdžan nikada neće pribjeći provokacijama ali ćemo na njih dati odgovarajući odgovor'.

Armensko ministarstvo obrane nije imalo informacije o incidentu, a ministarstvo obrane Nagorno-Krabaha je potvrdilo da je došlo do razmjene vatre, ali je reklo da nije obaviješteno da je bilo žrtava.

Kocharyan, koji je i sam porijeklom iz Nagorno-Karabaha, trebao bi održati konferenciju za tisak kasnije u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene