Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Auvinen ispalio 69 hitaca u pokolju u finskoj gimnaziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pekka-Eric Auvinen, koji je počinio stravičan masakr u finskoj srednjoj školi, ispalio je 69 hitaca, priopćila je policija.

Policija je rekla novinarima da je 18-godišnji Auvinen kod sebe imao 300 komada streljiva i zapaljivu tekućinu što ukazuje na to da je također planirao zapaliti školu. 

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Načelnik PU Beograd Veselin Milić o pucnjavi o školi Objavljeni mučni detalji VIDEO Pronađeni crteži učionica: Ubojica je imao točan raspored klupa i popis učenika za likvidaciju

>> Masakr u finskoj školi, osmero mrtvih 

>> Školski ubojica preminuo u bolnici, u zemlji dan žalosti

Auvinen, koji je ubio osmero ljudi i zatim presudio sam sebi, najavio je u video snimci nedavno objavljenoj na internet stranici You Tubea da namjerava izvesti masakr u gimnaziji Jokela u mjestu Tuusula, oko 40 km sjeverno do Helsinkija. 

Taj gimnazijalac je na YouTube objavio snimku nazvanu "Jokela High School Massacre 7. studenoga 2007", na kojoj je prikazana gimnazija i mladi čovjek koji vatrenim oružjem cilja u kameru. 

Snimku je nedavno objavio korisnik interneta koji se predstavio kao "cinični egzistencijalist" spreman umrijeti za svoju stvar i eliminirati sve što smatra nedostojno ljudskoj rasi".

I dok Finska danas oplakuje šest ubijenih učenika, ravnateljicu škole i medicinsku sestru, policija pokušava otkriti motive koji su nagnali Auvinena na taj stravičan čin i analizira njegovo oproštajno pismo i internet poruke. 

Sadržaj oproštajnog pisma nije objavljen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene