Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač uhićen

Kombijem se zabio u stajališta autobusa u Marseilleu, jedna osoba poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom zalijetanja u autobusna stajališta u Marseilleu jedna je osoba poginula.

Jedna je osoba poginula, a jedna ozlijeđena kad se kombi jutros zaletio u autobusna stajališta u Marseilleu.

Pročitajte i ovo Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi Leonid Volkov Nastavlja borbu "Htjeli su od mene napraviti šniclu!" Nekoliko sati prije nego što je brutalno napadnut čekićem, izrekao proročanske riječi

Oko osam sati ujutro vozač kombija zaletio su u stajalište autobusa Croix Rouge ranivši pritom jednu osobu. Sat vremena poslije isti kombi se zaletio u drugo stajalište ubivši pritom jednu osobu. Prema policijskim izvorima, kombijem je upravljao 35-godišnji muškarac koji navodno nije stanovnik Marseillea.

Vozač  je uhićen, a policija zasad ne otkriva detalje i motive napada, javlja BBC News.

Nepotvrđena izvješća francuskih medija navode kako je vozač otprije poznat policiji te je riječ o psihičkom bolesniku koji se u pješake zaletio ukradenim vozilom. Pojedini mediji navode kako je poginula 42-godišnja žena.

Incident se dogodio u području stare gradske luke, a policija moli mještane da izbjegavaju to područje. Autobusne stanice međusobno su udaljene nekoliko kilometara.

Napad se zasad ne vodi kao teroristički čin već istraga ide u smjeru psihički poremećene osobe, rekao je državni odvjetnik u tome gradu na jugu Francuske.

"Nema nijednog elementa koji bi dopustio da taj čin kvalificiramo kao teroristički", rekao je državni odvjetnik Xavier Tarabeux.

"Kod počinitelja je pronađeno pismo povezano s psihijatrijskom ustanovom te istraga ide u tom smjeru", dodao je.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene