Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač uhićen

Kombijem se zabio u stajališta autobusa u Marseilleu, jedna osoba poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom zalijetanja u autobusna stajališta u Marseilleu jedna je osoba poginula.

Jedna je osoba poginula, a jedna ozlijeđena kad se kombi jutros zaletio u autobusna stajališta u Marseilleu.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Oko osam sati ujutro vozač kombija zaletio su u stajalište autobusa Croix Rouge ranivši pritom jednu osobu. Sat vremena poslije isti kombi se zaletio u drugo stajalište ubivši pritom jednu osobu. Prema policijskim izvorima, kombijem je upravljao 35-godišnji muškarac koji navodno nije stanovnik Marseillea.

Vozač  je uhićen, a policija zasad ne otkriva detalje i motive napada, javlja BBC News.

Nepotvrđena izvješća francuskih medija navode kako je vozač otprije poznat policiji te je riječ o psihičkom bolesniku koji se u pješake zaletio ukradenim vozilom. Pojedini mediji navode kako je poginula 42-godišnja žena.

Incident se dogodio u području stare gradske luke, a policija moli mještane da izbjegavaju to područje. Autobusne stanice međusobno su udaljene nekoliko kilometara.

Napad se zasad ne vodi kao teroristički čin već istraga ide u smjeru psihički poremećene osobe, rekao je državni odvjetnik u tome gradu na jugu Francuske.

"Nema nijednog elementa koji bi dopustio da taj čin kvalificiramo kao teroristički", rekao je državni odvjetnik Xavier Tarabeux.

"Kod počinitelja je pronađeno pismo povezano s psihijatrijskom ustanovom te istraga ide u tom smjeru", dodao je.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene