Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žena je ležala u lokvi krvi'

VIDEO Off-road: Izletio sa staze u publiku, osmero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam je osoba poginulo, a 12 ozlijeđeno u strašnoj nesreći tijekom off-road utrke u Kaliforniji.

Jedan od automobila u utrci u Kaliforniji zaletio se velikom brzinom u okupljenu gomilu samo pola sata nakon početka utrke. Ozlijeđeni su helikopterom žurno prevezeni u bolnicu. AP piše kako je vozač preživio i čak prošao bez ozljeda te je morao pobjeći s mjesta nesreće jer su ga napali ljutiti gledatelji.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Josipa Galić - 2 Humanitarni cilj Za popularnu utrku startnina više nema: "Dobre vijesti su da svi još uvijek mogu sudjelovati" Svjetla na nebu iznad Kalifornije Snimke iz Kalifornije VIDEO Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: "Nisam mogla vjerovati svojim očima"

Utrka se održavala u Soggy Dry Lake Bedu pokraj grada Lucerne. David Conklin, fotograf koji je prisustvovao događaju, kazao je kako je vidio da nakon jednog od brdašaca preko kojih prelaze vozila, automobil leti kroz zrak. 'Čuo sam vrištanje i vikanje. Vidio sam jednu ženu s teškom ozljedom na glavi kako leži u lokvi krvi. Netko je ležao zgnječen pod autom’, ispričao je Conklin.

Na mjesto događaja stiglo je sedam vozila hitne pomoći i deset letjelica koje su prevezle ozlijeđene. Svake godine deseci tisuća ljudi okupe se kako bi prisustvovali off-raod utrci 'California 200' u Lucernu, a između njih i vozača gotovo da i nema barijere.

Tijekom utrke terenska vozila raznih tipova, najčešće buggyja, preskaču improvizirane skakaonice i razne druge prepreke. Pritom dosežu brzinu od 160 kilometara na sat. Utrka se odvija noću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene