Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 30 poginulih

Autobus probio betonsku ogradu i sletio u ponor dubok 150 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 30 osoba poginulo a više od 20 je ozlijeđeno kada je autobus sletio u ponor na sjeveru Tajlanda u ponedjeljak navečer, izvijestile su vlasti u utorak.

"U nesreći je 30 osoba izgubilo život, devet muškaraca i 21 žena", a 22 su ozlijeđene, dodao je u utorak za agenciju France Presse Suriya Prasartbandid, guverner pokrajine Tak, uz granicu s Mijanmarom, gdje se nesreće dogodila oko 20.40 sati po mjesnom vremenu.

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

"Kočnice su popustile dok je autobus bio na nizbrdici", rekao je načelnik policije okruga Mae Tho, Sittichai Panyasong. "Autobus je probio betonsku ogradu uz cestu i sletio u ponor dubok 150 metara", dodao je, rekavši da je među ozlijeđenima i jedno dijete.

Traktor pao na bus: U stravičnoj nesreći poginulo 14 ljudi

Autobusom su službenici jedne općine putovali u Laos. "Autobus je potpuno smrskan", rekao je guverner, dodavši da je lani na istoj cesti bilo tristo nesreća.

Automobilske nesreće nisu rijetkost u Tajlandu koji ima jednu od najviših stopa smrtnosti na cestama.

U nedavnom izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) navodi se podatak o 38,1 poginulom na cestama na 100.000 Tajlanđana, a u čitavoj jugoistočnoj Aziji prosjek je 18,5. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene