Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prometnoj cesti

Autobomba u Nigeriji ubila 38 osoba, napadač se htio približiti crkvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji autobombe u Nigeriji poginulo je 38 ljudi, a strahuje se da će se taj broj povećati, s obzirom na veliki broj mrtvih.

Samoubojica je autobombu dovezao na prometnu cestu u gradu Kaduni, centru nasilja na vjerskim, etničkim i političkim temeljima. Bomba je eksplodirala dok su vjernici bili u crkvama na uskršnjoj misi, a svjedoci su ispričali da je vozač htio doći skroz do crkve, no nije uspio zbog betonskih barijera i policije u blizini, piše Global Toronto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaplijena u Nigeriji Uništena slonovača vrijedna vrtoglavih 11 milijuna dolara: Od praha će se napraviti spomenik Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela"

>> Nigerijski ekstermisti ubili 7 ljudi na tržnici

Eksplozija se dogodila u jutarnjim satima, a iza sebe je osim velikog broja žrtava ostavila i veliku materijalnu štetu. Sve se dogodilo na cesti uz koju se stanovnici okupljaju u velikom broju, bilo zbog jela ili ileglane kupnje goriva.

Crkve u Nigeriji, zemlje s više od 160 milijuna kršćana i muslimana, sve su čeća meta napada, posebice za vrijeme blagdana. Prošlog Božića napadnuta je katolička crkva pri čemu su ubijene 44 osobe.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene