Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Rotterdamu

Auto eksplodirao pa buknuo požar u zgradi. Tri su osobe nestale: "Bilo je zaglušujuće, svi su vrištali"

Požar u Rotterdamu
Požar u Rotterdamu Foto: Platforma X
Jedan muškarac je ozlijeđen, a tri se osobe vode kao nestale nakon što je automobil eksplodirao u garaži zbog čega je buknuo požar u zgradi u Rotterdamu.

Tri su osobe nestale nakon što je eksplozija izazvala veliki požar u stambenom kompleksu u Rotterdamu u ponedjeljak navečer. Hitna pomoć potvrdila je kako je jedan muškarac ozlijeđen. Pronađen je ozlijeđen na ulici te je prebačen u bolnicu. Vatrogasci još uvijek pokušavaju ugasiti veliki požar izazvan eksplozijom u garaži zgrade.

Glasnogovornik lokalnog ureda za sigurnost rekao je za Rijnmond.nl da bi u zgradi moglo biti još žrtava s obzirom na to da zbog vatre nisu još uspjeli sve pretražiti. Ne zna se ni je li se tko nalazio u garaži ili stanovima iznad nje u trenutku eksplozije.

Stanovnici iz 44 stana prenoćili su u lokalnim hotelima. Vlasti su zamolile ljude koji žive u zgradi da na mrežnoj stranici Crvenog križa naznače jesu li u redu.

Pročitajte i ovo Oduzimanje gušta - 2 Kome štete, zaista? Imate star i oštećen automobil? Uskoro bi vam mogli doći po njega: "To je smiješno i suludo"

Zgrade u četvrti Zuidwijk vrlo su blizu jedna drugoj, s mnogo trgovina i poduzeća između, što otežava posao vatrogasnoj brigadi. Postoji opasnost od širenja požara na ostale dijelove zgrade. Vatrogasci su stoga srušili dio zgrade kako bi sačuvali samoposlugu koja se tamo nalazi.

Ujedno, službe za hitne slučajeve moraju zatvoriti plinsku cijev u ulici, što do sada to nisu uspjele učiniti. Potrebno je otvoriti ulicu kako bi se pristupilo cijevi, ali to je bilo nemoguće zbog velike količine vode potrošene tijekom noći.

Pročitajte i ovo Oduzimanje gušta - 2 Kome štete, zaista? Imate star i oštećen automobil? Uskoro bi vam mogli doći po njega: "To je smiješno i suludo"

U istoj ulici nalazi se i skladište vatrometa, ali ono je srećom netaknuto. Policija, vatrogasci, hitna pomoć i zaposlenici pirotehničke tvrtke odmah su utovarili pirotehniku u kamion i odvezli je na sigurno. U skladištu je bilo oko 5000 kilograma vatrometa.

U ovom trenutku vlasti nisu mogle reći što je uzrokovalo eksploziju. Nakon što se požar ugasi, policija će napraviti očevid nakon čega se očekuje više informacija.

Žena koja živi u zgradi preko puta rekla je za Rijnmond.nl da je prvo mislila kako je eksplozija bila vatromet.

"Bilo je zaglušujuće. Ostala sam u šoku, ali sam shvatila da to ne može biti vatromet. Odmah nakon eksplozije čula sam kako svi vrište. Potom smo izašli van i vidjeli da je ozbiljna situacija", kazala je, piše NL Times.

Od siline eksplozije razbijena su mnoga stakla na tom području.

"Nastala je stvarno velika šteta. Na ulici ima puno stakla i smeća. Radimo na tome da to očistimo kako bi ljudi ponovno mogli prelaziti ulice", rekao je mještanin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene