Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci ostali zabezeknuti

Autist preživio tri tjedna sam u pustinji, jeo žabe i korijenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autistični muškarac preživio je tri tjedna bez ikoga u pustinji. Jeo je samo žabe i korijenje, a spasioci su ga pronašli toliko omršavjelog, da nisu mogli vjerovati kako je još uvijek živ.

William Martin LaFaver, 28-godišnjak iz Colorado Springsa, obožava planinariti sa svojim psom, a njegova neobična i umalo tragična pustolovina u pustinji Escalante u američkoj saveznoj državi Utah započela je pozivom ocu s mobitela. William je ocu rekao kako mu je netko tijekom planinarenja u gradu Boulderu ukrao dio opreme te kako je ostao i bez novca. Njegov otac, John LaFaver, poručio mu je neka stopira do grada Paigea u Arizoni te da će ga tamo čekati novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravi pravcati Mowgli POTPUNO SAM Nevjerojatna priča o preživljavanju 3-godišnjeg dječaka Slika nije dostupna Zabijelila se Arizona VIDEO U pustinji pao snijeg!

>> Dijabetičar i srčani bolesnik deset dana preživio jedući samo snijeg

William je, međutim, odlučio krenuti na put dug oko 150 kilometara preko pustinje Escalante, uz pratnju svog psa. 'To je jedan od najnepristupačnijih i nemilosrdnih terena koji možete naći bilo gdje na Zemlji. Ima oštre litice, kamenjar, pijesak i suho grmlje', rekla je glasnogovornica ureda šerifa, Becki Bronson, prenosi Huffington Post.

Otac John nije znao da mu se sin odlučio na pogibeljnu rutu još 7. lipnja, a do jučer popodne po lokalnom vremenu, izgubio mu se svaki trag.

William je prema Pageu krenuo uz rijeku Escalante te je područjem lutao puna tri tjedna. Prvo mu je ponestalo hrane i vode, nakon toga ga je napustio i pas. William je iza sebe ostavio i opremu sve dok nije ostao samo u obući i običnoj odjeći na sebi.

U potragu za njim uključio se i zamjenik šerifa Ray Gardner, koji je nedavno završio trening spasilačkih operacija potrage za autističnim osobama. On je naučio da autiste prirodno privlači voda pa se potraga koncentrirala na rijeku Escalante. Gardner je pretraživao teren helikopterom, a jučer popodne je Williama uočio upravo pored rijeke.

Bio je pri svijesti i predstavio se svojim spasiocima što ih je sve zabezeknulo. 'Dosad u karijeri nikad nisam vidio nekoga toliko mršavog', rekao je Gardner. LaFaver je bio toliko iscrpljen da nije mogao stati na noge, ali nikako nije prestao pričati sa spasiocima. Čak je odbijao i hranu i vodu, jer mu je falilo ljudsko društvo. Ipak je nakon nekog vremena popio nešto tekućine i pojeo nešto hrane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene