Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnaklonjeniji Islandu

Austrijanci protiv daljnjeg proširenja EU-a nakon Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ulaska Hrvatske sredinom 2013. godine, Austrijanci ne žele daljnje pristupanje novih zemalja Europskoj uniji, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja.

Austrijanci najviše odbijaju pristupanje Albanije, 68 posto je protiv, a samo 15 posto za, dok ostatak nije dao mišljenje.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Nesretna zaposlenica SRETAN VAM PRAZNIK RADA I prema ovoj smo ljestvici na dnu: Pogledajte koliko po satu zarađuju Hrvati, a koliko ostali građani EU-a

Protiv Kosova je 66 posto, dok je za 16 posto. Turskoj se protivi 65 posto, a za je 17 posto. Pristupanje Srbije ne želi 61 posto ispitanih Austrijanaca, a 19 posto je za, prema rezultatima ispitivanja koje je Društvo za socijalna istraživanja obavilo za Austrijsko društvo za europsku politiku.

>> Hrvatski peti po brojnosti govornika useljenika u Austriji

Skoro jednako tako negativno gledaju ispitanici na ulazak BiH u EU, njih 58 je protiv, a 22 posto odobrava. Protiv ulaska Makedonije je 55 posto, a za je 20 posto. Protiv Crne Gore je 55 posto protiv i 21 posto je za. Ispitanici su još najnaklonjeniji ulasku Islanda, njih 33 posto je za dok 37 posto to odbija.

Ispitivanje je provedeno putem telefona, a sudjelovao je 501 ispitanik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene