Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijanci osnivaju mrežu iseljenika kao podršku izvozu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mreža iseljenika iz Gornje Austrije u svijetu, čije je osnivanje prije godinu dana pokrenuo predsjednik zemaljske vlade Gornje Austrije Josef Puehringer radi poticanja izvoza, u međuvremenu okuplja više od 300 članova u 73 zemlje na svih kontinentima.

Gornja Austrija osnivanjem mreže iseljenika treba doći na 'još bolji glas' kao izvoznik, izjavio je Puehringer u utorak u Linzu, uz tvrdnju da je 'dobro kad postoji povezanost po cijelome svijetu'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

Oko tri četvrtine pripadnika iseljeničke mreže povezano je s gospodarstvom, a slijede uprava i turizam. Puehringer želi potaknuti sudjelovanje kulturnih stvaratelja i znanstvenika u mreži.

Pripadnici mreže pozivaju se na sudjelovanje u raznim priredbama, a vlada Gornje Austrije želi iskoristiti mrežu kako bi mladim sugrađanima omogućila praktični rad ili kratke sezonske poslove u inozemstvu.

Kao primjer dobrog rada, Puehringer je naveo podatak da je mreža uz pomoć jednog svojeg člana, inženjera u Audiju, omogućila da osam tvrtki iz Gornje Austrije u međuvremenu postanu kooperanti toga njemačkog proizvođača automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene