Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Austrijanac u šoku

Dostavili mu račun za porez od 29 milijuna eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je Austrijanac dobio račun od porezne službe na iznos od 29 milijuna eura.

Agadir B. je austrijskom dnevniku Heute kazao da je račun s vrtoglavim iznosom dobio nakon što je ispunio priznanicu za povrat poreza za 2008. Godinu kada je kao pripravnik mjesečno zarađivao oko 600 eura. Porezna je od njega zatražila da odmah uplati 29.042.013 eura, piše Huffington post.

'Bio sam potpuno izvan sebe. Moja je majka je skoro doživjela živčani slom', kazao je Agadir.

Njegova je majka odmah nazvala poreznu na što su joj službenici rekli 'kada kupujete u trgovini ne provjeravate, nego samo platite'. No, na njihovu sreću, kasnije su poslali pismo u kojem je račun proglašen nevažećim i upućena im je isprika zbog 'tehničke greške'.

Ni pokojnici ne mogu izbjeći porez

Jednima se greškom pošalju tuđi računi, a nekima se račun pošalje i na mjesto posljednjeg počivališta. Upravo se to dogodilo u Francuskoj. Naime, porezna služba je poslala račun na grob čovjeka koji je preminuo prije nekoliko mjeseci.

Račun je vraćen poreznoj upravi s naznakom 'pokojni' na samom vrhu pisma, no porezna ga je ponovno poslala na grob pa je proslijeđen gradonačelnici tog maloga mjesta koja je bila šokiana odlučnošću porezne službe 'da maltretiraju osobu na posljednjem počivalištu'.

No, čini se da bi račun za porez ipak mogao biti šala. Porezna se oglasila i kazali su da ponovno poslani račun nije 'ništa više od školske šale' te da takvo što nisu poslali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene