Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrija: Socijaldemokrati u vodstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč značajnim gubicima u odnosu na prošle parlamentarne izbore, Socijaldemokratska stranka pobjednica je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji, pokazuju prve projekcije nakon zatvaranja birališta u 17 sati.

Međutim, pravi pobjednik izbora je krajnja desnica jer su Slobodarska stranka i Savez za budućnost Austrije Joerga Haidera kombinirano osvojile oko 30 posto glasova, sudeći prema prvim projekcijama javne televizije ORF i agencije APA, temeljenih na 40 posto prebrojanih glasova.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

SPOe je osvojila oko 29 posto glasova, odnosno oko šest posto manje nego na izborima 2006. godine. Konzervativna Narodna stranka na drugom je mjestu s 25 posto glasova, odnosno devet posto manje u odnosu na prošle izbore. 

>> Počeli parlamentarni izbori u Austriji

Slobodarska stranka osvojila je 18 posto glasova, sedam posto više nego 2006. gopdine, a Haiderov BZOe utrostručio je svoje rezultate i popeo se na 12 posto.

Stranka zelenih osvojila je oko 10 posto glasova, prema istim izvorima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene