Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrija: Razbijena banda trgovaca ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Austriji je razbijena međunarodna banda trgovaca ljudima nakon višemjesečne istrage u koju je bila uključena i hrvatska policija, priopćeno je u Grazu.

U akciji u Štajerskoj, nakon istrage u kojoj su uz austrijsku
sudjelovale i hrvatska i slovenska policija, uhićeno je 107 osoba. 

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

"Očekujemo daljnja uhićenja", izjavio je u petak glasnogovornik štajerske policije Maximilian Ulrich. U samoj Štajerskoj uhićeno je deset osoba.

Istraga protiv skupine koja je organizirala ilegalno prebacivanje ljudi preko granica u Hrvatsku, Sloveniju i Austriju još nije završena. Do sada je uhićeno 107 pripadnika bande iz Slovenije, Hrvatske, Albanije i Srbije te pronađen 461 ilegalni imigrant.

U pretragama kuća i stanova osumnjičenih zaplijenjeno je oružje, streljivo, droga i uređaji za komunikaciju.

Organizacija je imala strukturu tvrtke, svaki član je bio zadužen za određeno područje. Budući da su imali na raspolaganju sve informacije o uvjetima na granicama, mogli su nesmetano preko njih prebacivati izbjeglice.

Organizacija je izbjeglice krijumčarila u Hrvatsku, Sloveniju i
Austriju tako što im je davala vodiča koji bi ih pješice vodio preko granice. Nakon što bi prešli granicu, dalje su prevoženi automobilima. 

U pravilu je više njih zatvarano zajedno u prtljažnik osobnih
automobila, gdje su satima ležali bez vode, često na visokim
temperaturama.

U pojedinim slučajevima, ilegalni izbjeglice u Sloveniji su privremeno smještani u osigurane stanove u kojima su čekale na daljnji prijevoz.

Izbjeglice su za prebacivanje preko granice krijumčarima plaćale do 3.500 eura po osobi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene