Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Kosovarima

Objavili proglas: 'Krijumčari lažu. Nema azila iz gospodarskih razloga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija je u petak objavila proglas u najvećim kosovskim dnevnim novinama s porukom Kosovarima da uzalud troše vrijeme i novac pokušavajući dobiti azil u EU-u, reagirajući na golemi val iseljavanja iz te siromašne zemlje.

Sedam godina od proglašenja neovisnosti od Srbije, dramatično se povećao broj Kosovara koji pokušavaju ilegalno ući u EU preko Srbije, ostavljajući iza sebe kronično siromaštvo, nezaposlenost i političku korupciju.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Očajno razdoblje za susjede Dvije tragedije urezale su se u tkivo moralno posrnule Srbije, a pamti se i diplomatski rolerkoster s Hrvatskom

Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner to je pitanje otvorila tijekom posjete Prištini u petak, izjavivši na konferenciji za novinare da će Austrija vratiti tražitelje azila.

'Svaka dva tjedna imat ćemo čarter let i ako bude potrebno imat ćemo ih i više', rekla je Mikl-Leitner.

FOTO Zbog ilegalaca s Kosova, pojačane kontrole na granicama

'Razmišljamo o vraćanju tih ljudi i kopnenim putem, ali o tome moramo razgovarati sa Srbijom', dodala je.

Austrijska vlada objavila je proglas na trećoj stranici lista Koha Ditore u kojem se kaže: 'Krijumčari lažu. Nema azila iz gospodarskih razloga u Austriji. Za ilegalan ulazak u Austriju možete biti kažnjeni do 7.500 eura'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene