Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI OBRAT

Austrija: 'Nećemo sudjelovati u nikakvom sustavu kvota za raspodjelu izbjeglica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski ministar obrane naglasio je za lokalne medije da njihova zemlja neće sudjelovati u nikakvom sustavu kvota za raspodjelu izbjeglica.

Austrija ne želi sudjelovati ni u kakvom sustavu kvota za raspodjelu izbjeglica među europskim zemljama jer je sama učinila dovoljno, izjavio je austrijski ministar obrane Hans Peter Doskozil za novine Oesterreich.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Njegova izjava mogla bi još više zakomplicirati izvanredni summit EU-Turska posvećen migrantskoj krizi, koji se održava u ponedjeljak.

Austriju, posljednju postaju prije Njemačke - glavnog odredišta migranata koji bježe pred ratom i siromaštvom - već su kritizirale Europska komisija i udruge za ljudska prava zbog ograničavanja broja izbjeglica koje prihvaća.

Austrija je dobila 90.000 zahtjeva za azilom prošle godine. "Mi preuzimamo lavovski udio i samo ove godine ćemo primiti 37.500 tražitelja azila. Sada je red na drugima. Zašto bi Austrija preuzimala izbjeglice iz Grčke? To bi poslalo pogrešan signal", rekao je Doskozil. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene