Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteli ih nakon slijetanja

Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U blizini planine Sisa u Papui Novoj Gvineji, oružana skupina otela je pilota i dvoje lokalnih radnika,

 

Australski pilot helikoptera i dvoje lokalnih radnika oslobođeni su neozlijeđeni u Papui Novoj Gvineji u ponedjeljak, nekoliko sati nakon što su bili oteti u zabačenim brdima, objavila je policija.

 

Oslobađanje je uslijedilo nakon pregovora sa snagama sigurnosti, navodi policija. Pilot helikoptera i putnici sletjeli su kod udaljenog telekomunikacijskog objekta u blizini planine Sisa u pokrajini Hela nakon čega ih je oružana skupina otela, rekao je viši dužnosnik papuanske policije David Manning u priopćenju.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara

Pušteni su neozlijeđeni nakon što je veliki broj pripadnika snaga sigurnosti reagirao i pregovarao sa skupinom preko lokalnih čelnika, dodao je u naknadnoj izjavi.

Snage sigurnosti su pratile počinitelje i policija bi upotrijebila smrtonosnu silu da su se pokušali oduprijeti uhićenju, dodao je Manning.

"Našoj zemlji je dosta ovih domaćih terorista koji potkopavaju sigurnost naših zajednica", rekao je.

Pročitajte i ovo Američki vojnik se zapalio ispred izraelskog veleposlanstva Užas u Washingtonu Američki vojnik zapalio se ispred veleposlanstva i sve emitirao uživo: "Neću biti suučesnik...!"

Policija je prethodno dobila dozvolu za uporabu smrtonosne sile protiv otmičara. Trojac je otet u istoj pokrajini gdje su prije gotovo točno godinu dana oteti australski arheolog i dvoje papuanskih istraživača nakon čega su bili zadržani više od tjedan dana dok za njih nije plaćena otkupnina.

Australsko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentarom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene