Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u Australiji

Droga vrijedna 186 milijuna dolara: Istražitelji otkrili 700 kilograma kokaina

Kokain, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Kokain, arhivska fotografija (Foto: AFP) Foto: Afp
Velika isporuka kokaina, vrijedna 186 milijuna dolara, zaplijenjena je u trupu jahte u vodama ispred istočne obale Australije, objavila je policija u četvrtak.

Istražitelji su otkrili 700 kilograma kokaina u srijedu stotinjak metara sjeverno od Sydneyja i uhitili tri muškarca osumnjičena za povezanost s Tajlandom i Tahitijem.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu

Australska policija surađivala je s vlastima Polinezije u toj aferi. Jahta je plovila pored Tahitija prije nego je ušla u australske vode.

"Nije čudo da se organizirani kriminal upušta u sofisticirane pokušaje koji uključuju plovidbu oceanima na malim plovilima kako bi unijeli drogu", izjavio je Neil Gaughan, pomoćnik načelnika australske savezne policije.

U kolovozu su francuske vlasti zaplijenile 1,4 tone kokaina namijenjena australskom tržištu u vodama ispred otoka Tonga u južnom Pacifiku. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene