Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavljeni na aerodromu

Australija uhitila sedam svojih građana zbog pokušaja da se pridruže militantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske su vlasti uhitile sedam svojih mladih građana zbog pokušaja da se pridruže islamističkim militantima na Bliskom istoku, izjavio je u četvrtak predsjednik australske vlade Tony Abbott.

"U zračnoj luci zaustavili smo sedam mladih Australaca koji su namjeravali otputovati na Bliski istok i, kako se čini, ondje se pridružiti terorističkim skupinama", rekao je Abbott novinarima u Canberri.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate

Nije jasno kad su mladići uhićeni.

Australija je na oprezu zbog mogućnosti napada radikalnih islamista, uključujući i domaće militante koji se vraćaju s Bliskog istoka, proglasila je visoku razinu prijetnje od terorizma i provela nekoliko racija u svojim gradovima.

Islamska država pronašla još jedan strašan način da ubije 'izdajice'

Kako bi spriječili napade u zemlji, australski su dužnosnici pojačali napore u sprječavanju svojih radikalnih građana da pristupe skupinama poput Islamske države.

"Zabrinuti smo zbog broja ljudi koji stižu u zračne luke, posebice mladih, koji bi mogli pokušati otputovati u inozemstvo s ciljem koji užasava Australce i njihove roditelje, rodbinu i zajednicu", rekao je u četvrtak australski ministar nadležan za nadzor granice Peter Dutton.

Abbott je izvijestio parlament o najmanje 70 Australaca koji se bore u Iraku i Siriji, uz podršku oko 100 "podupiratelja" u samoj Australiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene