Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se antiislamistička i antiruska fronta

Australija spremna pojačati partnerstvo s NATO-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija je spremna pojačati partnerstvo s NATO-om, rekla je njezina ministrica vanjskih poslova u utorak, u želji da se zemlja snažnije pozicionira u globalnoj krizi od Iraka i Sirije do Ukrajine.

Premijer Tony Abbott, koji bi trebao ugostiti ruskog predsjednika Vladimira Putina i druge svjetske čelnike na summitu G20 u studenom, u nedavnim je govorima najavio pojačani pristup vanjskoj politici.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Iako Australija nije članica NATO-a, njezine postrojbe borile su se uz koaliciju u Iraku i Afganistanu, što je ministrica vanjskih poslova Julie Bishop nazvala bazom za prošireno partnerstvo u aktualnim i budućim sukobima.

'Došao je veliki rat! Gubici će se brojati u desecima tisuća mrtvih'

"Sutra ćemo ministar obrane i ja otputovati u Wales na summit NATO-a i mogu potvrditi da će Australija prihvatili formalni poziv da postane ono što se zove pojačani partner", rekla je Bishop u parlamentu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene