Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove dojave o bombama

Australija: Škole u Sydneyu ponovno evakuirane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci škola zatvoreni su u petak na nekoliko sati u dvije australske države, prvog dana škole nakon blagdana u mnogim dijelovima zemlje.

Nekoliko srednjih škola u Sydneyu u ponedjeljak je ponovno evakuirano, tri dana nakon masovne evakuacije škola u Australiji zbog lažnih prijetnji postavljenim bombama, objavili su službeni izvori. Devet škola evakuirano je ili blokirano, prenijeli su mediji.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

"Svaka škola poduzima mjere kako bi osigurala svoje učenike i nijedan učenik nije ugrožen", objavilo je ministarstvo obrazovanja New South Walesa. "Policija je u svakoj od škola".

List Daily Telegraph izvijestio je da se radi o sličnim prijetnjama onima koje su prošlog tjedna izazvale masovno zatvaranje škola.

Deseci škola zatvoreni su u petak na nekoliko sati u dvije australske države, prvog dana škole nakon blagdana u mnogim dijelovima zemlje.

Policija je kazala da su prijetnje bombama bile upućene telefonski i nijedna se nije pokazala točnom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene