Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprijateljsko ponašanje

Australija protjerala izraelskog diplomata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija je protjerala izraelskog diplomata nakon što je istraga pokazala da Izrael stoji iza krivotvorenja četiri australske putovnice što je povezano s ubojstvom Hamasovog čelnika u Dubaiju.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova, Stephen Smith, rekao je da je izraelsko ponašanje nije prijateljsko. Britanija je u ožujku poduzela slične akcije, zaključivši da postoje jaki dokazi za izraelsku odgovornost korištenja krivotvorenih britanskih putovnica, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Hamas i Gaza - 3 Oglasio se i Biden Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine" Gary Koren (C) i Mirjana Petir (D) Sastanak Skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael Brojne Izraelce Hamas još drži u zatočeništvu: Njihove obitelji mole za pomoć

Hamasov čelnik Mahmoud al-Mabhouh ubijen je u siječnju. U akciji ubojstva upotrijebljene su najmanje četiri lažne putovnice. Originali su pripadali Australcima koji su živjeli u Izraelu, a australska vlada je odlučila izraelsku vladu smatrati odgovornom.

>> Interpol izdao 16 novih tjeralica zbog ubojstva u Dubaiju

'Odluka da od Izraela tražimo povlačenje njihovog službenika iz izraelskog ministarstva u Canberri nije nešto što je usrećilo australsku vladu,' rekao je glasnogovornik Stephen Smith. Odluka je donesena više iz žalosti nego ljutnje.' Izraelska vlada tvrdi da nema dokaza da oni stoje iza ubojstva, iako vlasti u dubaiju kažu da su 99.9 posto sigurni u odgovornost agenata iz Mossada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene