Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australija: Natjecanje u pripremi gulaša od mesa divlje mačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australci su nedavno, suočeni s problemom sve većeg broja divljih mačaka koje svake godine ubiju milijune malih autohtonih životinjskih vrsta, odlučili pronaći odgovarajuće rješenje - uništavati ih, istodobno koristeći njihovo meso za jelo, prenijeli su britanski mediji.

U Alice Springsu nedavno je održano natjecanje u pripravljanju najukusnijeg variva s mesom divlje mačke. Oni koji su jelo probali kažu kako okus podsjeća na "nešto između okusa mesa kunića i piletine". 

Pročitajte i ovo Tajvan se priprema za tajfun stiže haikui Tajvan se priprema za tajfun: Evakuirane tisuće ljudi, otkazani letovi i trajektne linije Slika nije dostupna urnebesno Međimurski HDZ slučajno novinarima poslao šalabahter za presicu: "Kupujemo 12 Rafaela"

No, udruge za zaštitu životinja izrazile su nezadovoljstvo jer bi se australske divlje mačke uskoro mogle naći na nacionalnom jelovniku.

Zagovornici njihova uništenja zamisao objašnjavaju činjenicom da australske divlje mačke predstavljaju ozbiljnu prijetnju autohtonoj australskoj fauni, ubijajući i hraneći se svim vrstama tobolčara, guštera, ptica i pauka, koju oni žele zaštititi.

Jedna od sutkinja koja je sudjelovala u ocjenjivanju "najukusnijeg gulaša" na natjecanju, probavši meso ustvrdila je da je vrlo žilavo, te uz ispriku ispljunula zalogaj.

Neke skupine Aboridžina na svojem jelovniku redovito imaju divlje mačke koje peku na ražnju. No, znanstvenici upozoravaju da kod priprave mesa od divljih mačaka treba biti iznimno oprezan zbog mnogih štetnih bakterija i toksina koje ono može sadržavati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene