Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili gdje je nestao

Australian: Kapetan Dragan skrivao se u čamcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženik za ratne zločine Dragan Vasiljković, poznat i kao Kapetan Dragan, skrivao se u čamcu, piše u australski list The Australian, nedaleko od Yambe u sjevernom dijelu Novog Južnog Walesa, a pronađen je nakon četverodnevne tajne operacije nadzora Australske savezne policije.

Vasiljković je prebačen u zatvor u Novom Južnom Walesu, gdje bi trebao čekati izručenje Hrvatskoj, nakon što je proveo noć u pritvoru u Coffs Harbouru. On se skrivao nedaleko od grada Yambe, manje od 100 kilometara sjeverno od Coffs Harboura, a pronađen je i uhićen u srijedu u 17 sati po lokalnom vremenu. Četrdesetak policajaca bilo je uključeno u potragu za Vasiljkovićem. Tijekom potrage policija je pretražila okolicu Coffs Harboura, pregledala je snimke nadzornih kamera i razgovarala je s članovima srpske zajednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nove žalbe Kapetan Dragan ostaje u Australiji do 2012. godine? Slika nije dostupna Čeka u zatvoru Kapetan Dragan podnio još jednu žalbu sudu

>> 'Šaljući ga u Zagreb, Dragana šaljete neprijatelju'

>> Uhićen Kapetan Dragan, očekuje se brzo izručenje

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila još 2006., a Vasiljković je optužen za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila. Dragan Vasiljković rođen je u Beogradu, a ima australsko i srpsko državljanstvo. U Australiji je koristio ime Daniel Snedden. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene