Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje?

AUDIO Snimka otkrila što je radila premijerka Republike Srpske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žestoka borba za vlast u Republici Srpskoj između dva bloka okupljena oko vladajućeg SNSD-a, odnosno oporbenog SDS-a, kulminirala je objavom snimke o navodnoj kupovini zastupnika u korist SNSD-a, prenose u nedjelju bosankohercegovački mediji.

Internetski portal Klix iz Sarajeva objavio je snimku na kojoj premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović, visoka dužnosnica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), navodno kaže da su 'kupili' dvojicu zastupnika Srpske radikalne stranke.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nametnuli mu sankcije 2017. SAD upozorile Dodika: "Griješi ako misli da ćemo stajati po strani dok on provodi secesionističku agendu" Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije"

Premijerka svojoj sugovornici navodno kaže kako se ne boji jer su kupili dvojicu zastupnika, koje naziva 'papcima'. Da nisu 'kupljeni' ti bi zastupnici u Narodnoj skupštini donijeli prevagu oporbenom bloku okupljenom oko Srpske demokratske stranke (SDS) koji bi u tom slučaju mogao uspostaviti izvršnu vlast.

Da bi vladajući SNSD, stranka predsjednika RS-a Milorada Dodika, mogla sastaviti izvršnu vlast u tom bosanskohercergovačkom entitetu mora imati 42 od 83 zastupnika u Narodnoj skupštini.

S koalicijskim partnerima SNSD već ima 42 zastupnika, no koalicija predvođena SDS-om tvrdi drukčije i optužuje Dodika za kupovinu zastupnika i krivotvorenje izbornih rezultata.

Sama premijerka Željka Cvijanović izjavila je u nedjelju da je audiomaterijal obična krivotvorina koju je 'namontirala' oporba kako bi se domogla većine u skupštini i izvršne vlasti. Najavila je da će istraga provjeriti sve navode i otkriti počinitelje i nalogodavce ovoga podmetanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene