Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100-metarski kruzer

Atlantikom pluta ruski 'brod duhova', vlasnik traga za njim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski kruzer ostao je plutati u Atlantskom oceanu nakon neuspjelog pokušaja da ga se remorkerima dovuče iz Kanade u Dominikansku Republiku.

Brod imena Ljubov Orlova, dug je 100 metara i remorkeri su ga trebali povući iz luke St. John's u new Foundlandu do odlagališta u Dominikanskoj Republici. No, nedugo nakon polaska iz luke u Kanadi, 23. siječnja, kabel za vuču je pukao.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

>> Pokvareni kruzer: Tepisi natopljeni urinom, nestaje hrane...

Ruski kruzer je pokušao povući još jedan brod, no dogodio se sličan scenarij pa je ostao plutati po Atlantiku bez kontrole.

Ruski brod nema posade, nema napajanje nikakve vrste i motori mu ne rade pa osim što se doima kao pravi 'brod duhova', predstavlja i vrlo veliku opasnost za druge bordove na moru, jer nema nikakav sustav signalizacije, koji bi druge brodove upozorio da se on tamo nalazi. Problem se posebno naglašava noću, jer na brodu ne radi niti jedna žarulja, prenosi Reuters.

Stručnjaci za plovidbu smatraju kako ruski kruzer zapravo pluta, polako ali sigurno, prema Europi. Tvrtka vlasnik broda izvijestila je kako je u pregovorima s drugim kompanijama za spašavanje brodova, kako bi se njihov brod locirao i dovukao do Dominikanske Republike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene