Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atentati uoči posjeta Sarkozyja Korzici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči posjeta francuskog ministra unutarnjih poslova Korzici, u atentatu počinjenom u jednoj stambenoj četvrti na tome otoku, jedna je osoba poginula, a jedna je ozlijeđena noću na četvrtak, dok je u pet drugih napada pričinjena "manja šteta" na zgradama.

Atentat, u kojem je jedna osoba poginula, a jedna je ranjena, dogodio se u stambenoj četvrti na istočnoj obali mediteranskog otoka (francuski teritorij) u općini Sollaro, objavili su izvori sigurnosti.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod"

"Žrtva je vjerojatno poginula pri postavljanju bombe", kazao je
predstavnik policije.

U pet napada na četiri bankovne poslovnice i na zgradu Javnog trezora, također noću na četvrtak u glavnome gradu Ajaccio i na dva obližnja lokaliteta, pričinjena je "manja šteta".

Atentati eksplozivom na javne zgrade, policijske postaje ili vile u vlasništvu "kontinentalaca", česte su na Korzici, ali rijetko sa žrtvama.

Najčešće odgovornost za takve napade preuzimaju pokreti za neovisnost Korzike od Francuske.

Nicolas Sarkozy, ministar unutarnjih poslova i kandidat desnice za predsjedničke izbore u proljeće, treba u petak posjetiti otok i razgovarati o ruralnom razvoju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene