Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atentat u Ankari

Oporba optužuje Erdogana - 'Država je napala narod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prokurdska oporba intenzivirala je napade na turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kojeg optužuje da je odgovoran za subotnji atentat u Ankari u kojemu je poginulo 97 osoba, tri tjedna prije parlamentarnih izbora.

"Država je napala narod. Izrazi sućuti trebali bi se uputiti narodu, a ne Erdoganu", napisao je na Twitteru Selahattin Demirtas, čelnik prokurdske Demokratske stranke naroda.

Pročitajte i ovo Izraelski dronovi nad Isfahanom u Iranu Iz minute u minutu VIDEO Objavljene prve snimke napada Izraela na Iran, odjekuju eksplozije! Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Na poziv pokreta koji su sazvali "marš mira" a na koji je izvršen napad, više od 10.000 prosvjednika okupilo se u nedjelju na jednom trgu u Ankari blizu mjesta napada u kojem je smrtno stradalo najmanje 97 osoba. Riječ je o najsmrtonosnijem atentatu u povijesti Turske.

ŠTO SVE OVO ZNAČI - Dovodi li zloglasna skupina svoj rat na tursko tlo?

Gomila je izviždala Erdogana i njegovu vladu, optužene da namjerno nisu zajamčili sigurnost subotnjeg okupljanja.

Demirtas je pozvao oporbene stranke da na skorašnjim parlamentarnim izborima sruše Erdoganovu vlast. "Čekamo 1. studeni", datum izbora, rekao je on, "tad ćemo početi raditi na svrgavanju diktatora". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene