Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjera opreza

Astronati se sklonili u Sojuz pred naletom svemirskog smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada Međunarodne svemirske stanice zaklonila se u dvama ruskim, Sojuzovim 'čamcima za spašavanje', tj. kapsulama za evakuaciju, kao mjera opreza od naleta svemirskog smeća.

Jučer navečer NASA je na Twiteru objavila kako bi komad smeća, odnosno dijela starog ruskog satelita, trebao proći kraj postaje na udaljenosti od 14,8 kilometara, piše Cosmiclog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do Međ. svemirske postaje Prvi put u povijesti: Astronauti umjesto 2 dana, putovali 6 sati! Slika nije dostupna 'Oči' na ISS-u Do kraja godine svatko će moći iz svemira imati pogled uživo

To je pored zone koja zahtjeva određene mjere opreza koje treba poduzeti. Zona nosi ime 'kutija od pizze', zbog svojeg oblika. 50 kilometara je dugačka na jednoj strani, a 750 metara ispod i iznad ravne stranice.

>> Dokaz iz NASA-e: I pakao Merkura se može smrznuti

Iako za astronaute nije prijetila realna opasnost, poduzeli su sve mjere zaštite. Nažalost, nisu fotoaparatom uspjeli ovjekovječiti svemirsko smeće koje je nastalo nakon što su se 2009. godine sudarila dva satelita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene