Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nenajavljen posjet

Asad razgovarao o vojnoj suradnji s ruskim ministrom obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik sastao se s ruskim ministrom obrane te su razgovarali o vojnoj suradnji

Sirijski predsjednik Bašar al Asad sastao se s ruskim ministrom obrane tijekom njegova posjeta sirijskome glavnom gradu te su razgovarali o vojnoj suradnji, objavila je sirijska državna televizija u subotu.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Državni mediji nisu objavili nikakve pojedinosti o nenajavljenom posjetu Sergeja Šojgua, koji je rekao da ga je u Damask poslao ruski predsjednik Vladimir Putin.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je posjet i reklo da je Šojgu razgovarao o vojno-tehničkoj suradnji između dviju zemalja i o borbi protiv pobunjenika.

Ruska vojna intervencija u Siriji u rujnu pomogla je da se stanje okrene u korist Asada nakon višemjesečnog napredovanja pobunjeničkih snaga u zapadnoj Siriji kojima su stizale strane vojne isporuke, uključujući američke protutenkovske projektile.

Rusiju, koja od početka intervencije intenzivno bombardira područja pod kontrolom pobunjenika u Siriji, oporba i aktivisti za ljudska prava okrivljuju da je uzrokovala stotine smrti civila te da je gađala bolnice, škole i infrastrukturu.

Washington i neke druge zapadne zemlje koje su pozvale Asada da odstupi optužuju Rusiju da su napadi najviše usmjereni na umjerenu tzv. Slobodnu sirijsku vojsku (FSA) a manje na militante IS-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene