Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio razgovor s oporbom

Asad odbio mirno rješavanje sukoba?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bashar al-Asad odbio je prijedlog visokih sirijskih dužnosnika da se sukob u zemlji rješi mirnim putem, nakon ubojstva njegovih najbližih suradnika u napadu pobunjenika u srpnju, rekao je u utorak bivši sirijski premijer.

Rijad Hijab, koji je iz Sirije pobjegao u kolovozu, rekao je televiziji Al Arabija da ga je ubojstvo ministra obrane Daouda Rajhe i njegova zamjenika, Asadova šurjaka Asefa Šavkata u bombaškom napadu u Damasku naveo na zaključak kako se kriza ne može rješiti vojnim sredstvima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule

Dodao je kako se sastao s ostalim visokim dužnosnicima, uključujući potpredsjednika države Faruka al-Šaru, čelnike parlamenta i vladajuće stranke Baath s kojima se suglasio da Asada treba uvjeriti da počne pregovore s oporbom.

>> Asad: Tampon zona ne dolazi u obzir

'Bashar je to glatko odbio. Odbacio je bilo kakav razgovor s oporbom, unutar i izvan zemlje, i rekao da neće razgovarati s oporbom koja nije patriotska i koja je naoružana', tvrdi Hijab.

'To je bio šok za sve nas i napustili smo palaču. Izgubio sam svu nadu, posebno u idućih nekoliko dana, kada je Slobodna sirijska vojska stekla kontrolu nad 70 posto Alepa', dodao je.

Asad se i dalje bori protiv 18-mjesečne pobune koja je prerasla u građanski rat širokih razmjera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene